Over het meisje en het bakje

Voorbereiden. Dat is wat ik doe. Met mijn bakjes eten onder de arm rijd ik overal naartoe. Nee, ik ben geen bezorger. Ik ben een mealprepper.

Wat houdt dat in?

Ik bereid mijn maaltijden altijd voor. Zo neem ik mijn snacks en lunch mee naar mijn werk. Geen boterham met kaas of een krentenbol aan de lunchtafel, maar mijn eigen gefabriceerde salades. Elke avond maak ik die klaar voor de volgende dag. Het is een werkje, maar het levert wel crazy lekkere lunches op. Nu jij weer!

Wat zit er zoal in mijn bakje?

Ik ben een luie prepper. Je hebt preppers die hele zondagen besteden aan de voorbereiding. Snijden van groentes, opbakken van kip, koken van rijst. Alles om maar alvast klaar te zijn voor de rest van de week. Ik vind dat heel knap en supersaai. Want dat betekent dat je veel dagen hetzelfde eet. Bo-ring. Daarom bekijk ik de avond van tevoren wat ik in mijn koelkast heb liggen. Meestal heb ik wel genoeg gekookte bietjes, sla, geraspte wortel, komkommer en tomaatjes ingeslagen. Soms gooi ik daar wat surimi bij. Of bak ik kipdijfilets. Of doe ik een paar scheppen hüttenkäse er doorheen. Als het maar makkelijk klaar te maken is. Mijn snacks bestaan voornamelijk uit tomaatjes met een gekookt eitje. Of een proteïnereep. Die noem ik wel eens gekscherend rape. De gekkie die ik er ben. Dat moet je trouwens niet in het buitenland zeggen, dan wordt je raar aangekeken. Of je vriend wordt aangevallen. Dus doe het niet.

Handig

Eerlijk gezegd. De bakjes zijn echt niet altijd leuk om mee te nemen. En soms baal ik van mijn suffe samenstelling van de dag. Maar het fijne is dat je controle hebt over wat je binnenkrijgt. Men moet door een hele barrière sla voordat er bij mij een pizzaatje ingaat tijdens de lunch. En dit is geen dare, want anders vraag ik wel heel hard om een proteïnerape! Afijn, dit is mijn methode om gezond in vorm te blijven.

Wat zit er in jouw bakkie?

Joe!

Roos

Follow my blog with Bloglovin

Copyright © 2015 Room for Food. All rights reserved.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s