Doel zonder keeper

Hatsieflatsie! Doel bereikt.

Mijn lichaam is weer in vorm. Dat heb ik allemaal zelf gedaan. Ik ben degene die, dag in dag uit, als een gek maaltijden staat klaar te maken. Ok, ik lieg. Want mijn lieve vriend heeft me ook heel erg geholpen, door ’s ochtends of ’s avonds lekkere dingen voor me te maken. Maar, ho es, ik at het zelf op! Ik ben wel degene die in de sportschool gewichten door de lucht slingert en zichzelf optrekt (inmiddels met extra gewicht, jongens). Maar ja, ik moet ook degene zijn die dit allemaal volhoudt.

En dat is even wat lastiger dan gedacht. Kelly let niet meer op me. Ik vul trouw mijn eten in, maar het voelt raar. Handje van dit, handje van dat, fotootje van de maaltijd. Niemand die ernaar kijkt in mijn Personal Body Plan app. Ook de foto’s die ik van mezelf moet maken, stel ik lekker uit. En die pie chart die een overzicht geeft van mijn trainingen, verandert van een groene courgette taart langzaam in een rode aardbeienvlaai. Erg lekker, maar dit is niet wat ik wil.

PBP app

Het wordt tijd voor nieuwe doelen.

Ja, ja, de zomer komt eraan, maar dat wordt niet mijn doel. Nope, niet interessant. Ik bereik bijna de prachtige leeftijd met het mooie ronde getal: 30. Dat is mijn doel. Niet zozeer om die leeftijd te behalen. Ok, ik zal de komende maanden wat vaker van links naar rechts en weer naar links kijken als ik oversteek. Maar daarna wordt het een doel zonder einddatum. Want vanaf je dertigste schijnt het verval in te treden. Superstom. Daar doe je niks aan, maar daar hoef je jezelf ook niet bij neer te leggen. Daarom is dit een doel een ongoing story. En dit is wat ik ga doen:

  1. Van de vier trainingen per week moet ik er minimaal 3 doen. Lekker toch?! Spieren bouwen en energievol de dag starten. Ik zie niet in waarom dit niet te doen is…
  2. Lekker en gezond eten. Daar word ik toch echt het vrolijkst van. Hapjes maken waarvan ik heel veel mag eten a.k.a. knagen.
  3. Meer avondjes met vrienden. Meer lezen. Meer dutjes. Dit is me duidelijk geworden. Door te veel focus op een doel te leggen, vergeet je soms de rest.
  4. Genieten van de zon. Dit is eigenlijk de moeilijkste van de 4, want die garantie kan niemand mij geven.

Nu weet je wat mijn doelen zijn. Welk doel heb jij?

Joe!

Roos

Follow my blog with Bloglovin

Copyright © 2015 Room for Food. All rights reserved.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s